01. December 2015

Nieuwe Nederlandse Nickelodeon-serie “De Ludwigs” ook in Amerika te zien

De productie van “De Ludwigs” start januari 2016 in Amsterdam

Vandaag maakt Nickelodeon bekend dat de zender de nieuwe, in Nederland ontwikkelde en geproduceerde kinderserie De Ludwigs wereldwijd zal gaan uitzenden. De productie van De Ludwigs begint in januari 2016 in Amsterdam en gedurende 2016 zal de serie wereldwijd uitgerold worden op de verschillende internationale zenders van Nickelodeon, waaronder Amerika. Naast de lokale, Nederlandstalige versie zal er ook een wereldwijde, Engelstalige versie genaamd The Ludwigs worden geproduceerd door hetzelfde team, met dezelfde scripts en in dezelfde sets.

“We zijn erg blij met deze simultane productiestrategie,” vertelt Jules Borkent, Senior Vice President, Global Acquisitions and International Programming, Nickelodeon, VIMN. “We passen deze strategie steeds vaker toe, bijvoorbeeld bij succesvolle series als Verhekst!/Every Witch Way en Talia in the Kitchen, we kunnen op deze manier ons publiek een divers aanbod aan globale en lokale content aanbieden.”

“Het is fantastisch dat de kwaliteit van deze geweldige nieuwe Nederlandse serie op deze manier internationaal wordt erkend en uitgerold,” aldus Maurice Hols, General Manager VIMN Benelux. “De Ludwigs wordt een spannende en grappige serie met Amsterdam als unieke setting die ook in de internationale versie te zien zal zijn.”

De Ludwigs wordt geproduceerd door Blooming Media. Frank Jan Horst, eigenaar en producer van Blooming Media: “Als specialist in het maken van o.a. kinder-content is het fantastisch dat ons idee zo groot is opgepakt en een unieke kans om vanaf Nederlandse bodem een internationale fictie TV serie te produceren. Wij zijn apetrots op ons creatieve team waarmee deze fantastische serie tot stand is gekomen. We kunnen niet wachten om deze avonturenkomedie aan de Nickelodeon-kijkers te laten zien.”

In De Ludwigs volgt de kijker de komische avonturen van vijf pleegkinderen die op zoek gaan naar hun op mysterieuze wijze verdwenen pleegouders de heer en mevrouw Ludwig. Terwijl hun zoektocht gaande is, moeten de kinderen naar de buitenwereld doen alsof er niets aan de hand is en tegelijkertijd de hebberige erfgenamen van hun pleegouders buiten de deur houden.

De Ludwigs is vanaf het voorjaar 2016 bij Nickelodeon in Nederland en België te zien en in de tweede helft van 2016 zal The Ludwigs ook op de internationale Nickelodeon-zenders te zien zijn.