26. Mei 2014
Nick Jr. en Nickelodeon slaan handen ineens voor de jaarlijkse Buitenspeeldag!

Nick Jr. en Nickelodeon slaan handen ineens voor de jaarlijkse Buitenspeeldag!

Dit jaar heeft Nickelodeon besloten om de jaarlijkse buitenspeeldag voor het eerst uit te breiden naar het 24-uurs kanaal van Nick Jr. Beide zenders gaan op 11 juni 'op zwart' van 13.00 tot 17.00 uur om kinderen aan te sporen buiten te gaan spelen!

Om de boodschap onder de jonge kijkers van Nick Jr. te versterken wordt er een speciale 'Stap voor Stap week met Dora the Explorer' uitgezonden. Tijdens deze afleveringen ontdekt Dora diverse sporten, uiteraard helemaal in het thema van de nationale Buitenspeeldag.

De Buitenspeeldag vindt dit jaar plaats op 11 juni. Deze woensdagmiddag staat geheel in het teken van buitenspelen, vrije tijd, geen huiswerk en heel veel plezier voor alle kinderen in Nederland! Hoewel de kinderzenders Nickelodeon en Nick Jr. tussen 13.00 en 17.00 uur zowel op TV als online alleen een zwart scherm uitzenden, hoeven de kinderen zich niet te vervelen. In samenwerking met Jantje Beton, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland en Scouting Nederland worden er namelijk een groot aantal activiteiten georganiseerd in heel Nederland waarmee de tijd voorbij zal vliegen.

Kijk voor meer informatie op www.buitenspeeldag.nl

Stap voor Stap - Ontdek de wereld met Dora

De 'Stap voor Stap week met Dora the Explorer' staat van 2 juni tot en met 6 juni in het teken van sporten! Deze week gaat Dora honkbal spelen met Boots, speelt ze in een voetbalteam met al haar vriendjes en treedt ze op tijdens een dansshow voor haar hele familie.

Als klap op de vuurpijl gaat Dora in een gloednieuwe aflevering op vrijdag 6 juni naar Braziliƫ voor een groot toernooi. Als haar team de monsters kan verslaan wint ze de Big Cup!

De afleveringen van Stap voor Stap - Dora's sportiefste avonturen zijn te bekijken van 2 tot en met 6 juni om 17.35 uur op Nick Jr. en om 8.40 uur op Nickelodeon.

Buitenspeeldag 2014

Buiten is de plek waar kinderen vriendjes ontmoeten, kunnen rennen en zich vrij voelen. Kinderen die meer buiten spelen, bewegen meer en hebben een aantoonbaar gezondere levensstijl. Daarom worden, door middel van de Buitenspeeldag, kinderen en jongeren gestimuleerd om naar buiten te gaan. Lekker buiten spelen en sporten is niet alleen goed voor de ontwikkeling van kinderen maar bovenal een bron van veel plezier!

Op www.buitenspeeldag.nl kunnen kinderen kijken wat er in hun omgeving te doen is. Bijna iedere gemeente in Nederland doet mee en in veel plaatsen worden op meerdere locaties activiteiten georganiseerd.