21. Oktober 2013
	  EEN NIEUW SEIZOEN VOOR NICKELODEON'S SUCCESSERIE: HOTEL 13

EEN NIEUW SEIZOEN VOOR NICKELODEON'S SUCCESSERIE: HOTEL 13

Bij Studio 100 in Schelle wordt momenteel het tweede seizoen van de populaire serie Hotel 13 geproduceerd. Momenteel is dit de grootste productie van de Nickelodeon Noord-Europa groep.

De serie, die vanaf volgend jaar dagelijks te zien is op Nickelodeon is een coproductie van Nickelodeon Noord-Europa en Studio 100 uit België. Het eerste seizoen van Hotel 13 was een groot succes en werd in maar liefst zeven Noord-Europese landen uitgezonden.

Hotel 13 is momenteel de grootste productie van de Nickelodeon Noord-Europa Groep. De reeks wordt opgenomen in het Duits en de originele versie wordt in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uitgezonden. In Scandinavië, Nederland en België worden nagesynchroniseerde versies uitgezonden op tv. Momenteel is ook Nickelodeon Polen aan het onderzoeken of het mogelijk is om Hotel 13 in 2014 uit te zenden.

Het eerste seizoen van dit spannende en grappige tijdreizigers avontuur liep in mei 2013 af. Het marktaandeel was indrukwekkend: gemiddeld 24,7% in Nederland (kinderen van 6-12 jaar) en 10,4% in België (kinderen van 4 tot 14 jaar). Binnen de doelgroep van vrouwelijke kijkers werd het grootste marktaandeel behaald: 42,6% bij 6- tot 9-jarigen (Nederland) en 30,2% bij 10- tot 14-jarigen (België).

Hotel 13 wordt met een Duitse cast in de studio’s van het internationale productiehuis Studio 100 in Schelle opgenomen. Voor het tweede seizoen worden er 56 afleveringen van elk 11 minuten gedraaid. Seizoen twee wordt vanaf februari 2014 uitgezonden op Nickelodeon. De cast werd voor de nieuwe serie wel een beetje aangepast. De acteurs Patrick Baehr, Carola Schnell, Ilka Teichmüller en Jörg Moukaddam uit seizoen één worden voor het tweede seizoen vergezeld door Lion Wasczyk, Sarah Thonig, Jan-Hendrik Kiefer en Jamie Watson.

Hans Bourlon & Gert Verhulst, Studio 100:
“We zijn erg blij om te kunnen aankondigen dat er een tweede reeks van Hotel 13 komt. Samen met onze partner Nickelodeon zullen we ervoor zorgen dat de kijkers opnieuw een seizoen lang meegezogen worden in de avonturen die de jongeren beleven in Hotel 13. Alle ingrediënten zijn alvast aanwezig om er opnieuw een succes van te maken! Maar eerst kunnen de fans nog genieten van een echte tv-film, die aan de nieuwe afleveringen voorafgaat. We hopen dat ons publiek de nieuwe Hotel 13-avonturen leuk vindt. Wij vinden het in ieder geval een groot plezier om ze te mogen maken.”

Milagros Aleman, senior vicepresident, hoofdmanager Nickelodeon Noord-Europa, voegt daar nog aan toe: “We zijn trots op Hotel 13 en we zijn blij dat onze durf om een eigen productie te maken, werd beloond met goede kijkcijfers, niet alleen in Nederland en België, maar ook in Duitsland en Scandinavië. Met ‘Hotel 13’, ‘Nick Battle’, ‘Slot Marsepeinstein’ en ‘Groove High’ hebben we voortaan een sterk, lokaal programma aanbod voor onze jonge kijkers.”

Voor de start van het nieuwe seizoen van Hotel 13 in 2014 kunnen de fans eerst dit jaar genieten van de Hotel 13 tv-film. Hotel 13, ‘Hotel 13 – Rock ‘n’ Roll Highschool’, is namelijk al opgenomen. Deze spannende tv-film wordt op 10 november om 15.45 uur uitgezonden op Nickelodeon.